Muskelsensor

(11 omtaler)

kr 1.499,00

 • Måler og varsler overbelastning
 • Finner årsaken til nakkesmerter
 • Lærer deg god ergonomi

På lager

Beskrivelse

 • Sensor som oppdager langvarig overbelastning av skuldermusklene
 • Vibrerer når kroppen har behov for en mikropause og du må forbedre arbeidsstillingen
 • Kan kobles til Expain-appen for live visning av egen muskelaktivitet samt logging av utviklingen
 • Oppladbar med USB

Change Neck & Shoulders er biosensoren som lar deg finne ut om det er høye skuldre, stress eller feil arbeidsstilling som er årsaken til dine nakke/skuldersmerter. Dette gjør den ved at den måler og analyserer din muskelaktivitet. Den gjenkjenner når du anspenner musklene – noe som ofte skjer uten at man kjenner eller tenker over det. Hvis det viser seg at du har vedvarende muskelaktivitet er dette en sannsynlig årsak til smertene. Forskning fra STAMI viser at vedvarende muskelaktivitet henger sammen med smerte. Hvis man derfor kan kutte ned på eller fjerne den vedvarende muskelaktiviteten vil dette også fjerne årsaken til smertene.

Vibrasjonsvarslingene minner deg på å senke skulderene og gjøre en endring! Når EXPAIN Change enheten kobles til en smarttelefon med Expain Appen overføres data og man får sett når på dagen man har mest vibrasjonsvarslinger og dermed også når man må være ekstra påpasselig med tanke på høye skuldre og anspente muskler. Se hvor enkelt det er å komme igang i videoen lenger ned på denne siden.

Les mer om hvordan Change Neck & Shoulders fungerer.

Start å bruke Change Neck & Shoulders nå og ta det første steget mot ett nytt og smertefritt liv!

Eksperter

“Muskelen som hever skuldrene (øvre trapeziusmuskel) er en muskel som kontrolleres både bevisst og ubevisst av hjernen. Den ubevisste muskelaktiviteten oppstår gjerne ved høyt stressnivå eller ved konsentrasjonsarbeid.”

“Expain Change Neck & Shoulders gjør brukeren bevisst på ubevisst muskelaktivitet i skuldrene ved hjelp av Biofeedback.”

“Expain Change produktene er to revolusjonerende opplæringsprodukter som forebygger nakke/skuldersmerter hos både stillesittende og statisk arbeidende. Ved tilbakemelding på muskelaktivitet er dette en opplagt måte å redusere overbelastning og smerte.”

Bruk

EXPAIN Change Neck & Shoulders passer for personer med smerter og anspente muskler i nakke/skulderregionen. Mange behandlingsformer er ikke effektive siden de ikke fjerner årsaken til smertene. Med denne biosensoren kan man både identifisere og fjerne årsaken til smertene.

Fest den til huden over muskelen mellom nakken og skulderen, som på bildene over. Den måler og analyserer muskelaktivitet og vibrerer når den oppdager muskelaktivitet som kan føre til smerter, som er vedvarende muskelaktivitet over 30 sekunder. Vibrasjonen minner brukeren på å gjøre en endring, dvs å innføre mikro-pauser. Når brukeren senker skuldrene, slapper muskelen av og kan hente seg inne etter statisk eller vedvarende aktivitet. Etter en stund, vil brukeren endre sine vaner og begynner å ta flere mikropauser. Dette vil fjerne årsaken til smertene, og smertene vil bli redusert og til slutt forsvinne. Enheten kan også brukes som et verktøy til tilpasning av arbeidsstilling og å avdekke hvilke aktiviteter i løpet av dagen som forårsaker muskelsmerter. Enheten er for alle med muskel-relaterte nakke og skuldersmerter. Bruk enheten ut av boksen, eller koble den til en smarttelefon for å få mest mulig ut av din EXPAIN Change Neck & Shoulders.

Historien bak

Les mer om utviklingen av våre Change produkter her.

Les rapportene fra pilotstudiene til Expain på kontorarbeidere hos DNB her og på fibromyalgipasienter i Norges Fibromyalgi forbund her.

Expain sine Change-produkter bygger blant annet på følgende forskning:
Statens arbeidsmiljø (STAMI) som har funnet en sammenheng mellom vedvarende muskelaktivitet og muskelsmerter i nakke og skuldre.
En tysk meta-studie om effekten av EMG-biofeedback på fibromyalgipasienter
En studie på effekten av EMG-biofeedback på spenningshodepine/tensjonshodepine

I esken

Tilleggsinformasjon

Vekt0.200 kg
Dimensjoner14 × 9.4 × 15 cm
Produktstørrelse

6,0 x 3,3 x 1,4 cm (lengde x bredde x høyde)

Produktvekt

23 g

Batteritid

ca 25 timer

Ladetid

1 time

Ladekontakt

USB-micro

Trådløs kommunikasjon

Bluetooth Smart

11 omtaler for Muskelsensor

 1. Toke Jakob Jensen, Ergoterapeut

  Expain Change kan brukes som et supplement i en ergonomisk innsats, for å forhindre fysiske følger av arbeidsmiljøet. Den kan imidlertid ikke stå alene da det er for mange usikkerheter. Skulle en arbeidsplass bruke Expain Change, bør ansatte først instrueres om å bruke den.

 2. Trine Bækkevar Semb “Trines Treningsglede”

  Stressnakkemåleren fungerer som en en liten fugl på skulderen som visker meg vennlig i øret at det er på tide at jeg justerer kroppsholdningen min eller tar en pause. Det gjør det enkelt å hjelpe seg selv med nakke- og skulderplager. Anbefales!

 3. Mona

  Anbefales! Sier i fra når musklene overarbeides og jeg blir mer bevisst på sittestillinger i mitt arbeide på kontoret.

 4. Irene Dybdahl

  Effekten på mine muskelplager var bra, eg er meir bevisst på om eg holder skulderen oppe og i spenning.

 5. Fysioterapeut Ken Chr. Heiden

  Dette er et produkt som endelig er kommet som jeg har ventet lenge på! Den kan måle og dermed gi et objektivt bilde av hvor mye pt spenner, den lærer pt å slappe av, og dermed er med på å bevistgjøre for pt at de spenner ubevist. Den lærer pt å lære sin kropp og dermed forandre sin holdning eller spenthet. Og, det er et redskap for oss fysser, hvor den kan dokumentere eller motsatt, at behandling virker eller ei, da man kan se om spenningsnivået i muskelaturen blir mindre. Et redskap som ikke bare fungerer godt, men som er lett å bruke og for kun positive tilbakemeldinger på produktet!

 6. Jan Erik, Coach

  Jeg jobbet 200% i store deler av 2016 og etter hvert kom selvfølgelig smertene i nakken og skuldrene, slik som mange andre får når man overdriver noe. I et møte med UNIKIA ble jeg introdusert for Expain Change produktene, og jeg ble nysgjerrig. Jeg kjøpte en Expain Change Neck & Shoulders, og etter en dag, hvor den vibrerte mindre og mindre, merket jeg forskjellen i skuldersmertene. Nå er smertene borte og jeg kan fortsatt jobbe mye 🙂

 7. Unni Høiby, Sr. Rådgiver HR, DNB

  Vi så veldig interessante resultater hos deltakere. Jeg tror at så lenge spenningsnivået forblir lavere over tid, vil sannsynligvis smertenivået falle ytterligere. Utlån av dette til ansatte vil kunne være et viktig tiltak for å forebygge alvorlige belastningsplager

 8. Anne Aschehoug Loftu, Bedriftsfysioterapeut, Oslo Universitetssykehus

  Kjempe fin forbedring med 30 sekunders varsel i stedet for 2 minutter, nå fungerer EXPAIN Change Neck & Shoulders kjempebra!

 9. Anker Stubberud, biofeedbackekspert

  Expain Change Neck & Shoulders bevisstgjør brukeren på sin egen ubevisste muskelaktivitet i skuldrene med biofeedback.

 10. Ane, fysioterapeut

  Expain Change er to revolusjonerende opplysnings produkter for å forebygge nakke-, skulder- og albueplager i både stillesittende og statisk belastende arbeidsstillinger. Ved tilbakemelding av musklenes arbeid, er dette et opplagt produkt for mine pasienter for å redusere overbelastning og videre smerter.

 11. Lise (31)

  Dette produktet hjalp meg fjerne smertene ved at det viste meg at det ikke var jobbingen, men strikking på kveldstid som var belastende på mine muskler.

Show reviews in all languages (29)

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *