Muskelsensor

(29 omtaler)

kr 1.499,00

 • Måler og varsler overbelastning
 • Finner årsaken til nakkesmerter
 • Lærer deg god ergonomi

På lager

Beskrivelse

 • Sensor som oppdager langvarig overbelastning av skuldermusklene
 • Vibrerer når kroppen har behov for en mikropause og du må forbedre arbeidsstillingen
 • Kan kobles til Expain-appen for live visning av egen muskelaktivitet samt logging av utviklingen
 • Oppladbar med USB

Change Neck & Shoulders er biosensoren som lar deg finne ut om det er høye skuldre, stress eller feil arbeidsstilling som er årsaken til dine nakke/skuldersmerter. Dette gjør den ved at den måler og analyserer din muskelaktivitet. Den gjenkjenner når du anspenner musklene – noe som ofte skjer uten at man kjenner eller tenker over det. Hvis det viser seg at du har vedvarende muskelaktivitet er dette en sannsynlig årsak til smertene. Forskning fra STAMI viser at vedvarende muskelaktivitet henger sammen med smerte. Hvis man derfor kan kutte ned på eller fjerne den vedvarende muskelaktiviteten vil dette også fjerne årsaken til smertene.

Vibrasjonsvarslingene minner deg på å senke skulderene og gjøre en endring! Når EXPAIN Change enheten kobles til en smarttelefon med Expain Appen overføres data og man får sett når på dagen man har mest vibrasjonsvarslinger og dermed også når man må være ekstra påpasselig med tanke på høye skuldre og anspente muskler. Se hvor enkelt det er å komme igang i videoen lenger ned på denne siden.

Les mer om hvordan Change Neck & Shoulders fungerer.

Start å bruke Change Neck & Shoulders nå og ta det første steget mot ett nytt og smertefritt liv!

Eksperter

“Muskelen som hever skuldrene (øvre trapeziusmuskel) er en muskel som kontrolleres både bevisst og ubevisst av hjernen. Den ubevisste muskelaktiviteten oppstår gjerne ved høyt stressnivå eller ved konsentrasjonsarbeid.”

“Expain Change Neck & Shoulders gjør brukeren bevisst på ubevisst muskelaktivitet i skuldrene ved hjelp av Biofeedback.”

“Expain Change produktene er to revolusjonerende opplæringsprodukter som forebygger nakke/skuldersmerter hos både stillesittende og statisk arbeidende. Ved tilbakemelding på muskelaktivitet er dette en opplagt måte å redusere overbelastning og smerte.”

Bruk

EXPAIN Change Neck & Shoulders passer for personer med smerter og anspente muskler i nakke/skulderregionen. Mange behandlingsformer er ikke effektive siden de ikke fjerner årsaken til smertene. Med denne biosensoren kan man både identifisere og fjerne årsaken til smertene.

Fest den til huden over muskelen mellom nakken og skulderen, som på bildene over. Den måler og analyserer muskelaktivitet og vibrerer når den oppdager muskelaktivitet som kan føre til smerter, som er vedvarende muskelaktivitet over 30 sekunder. Vibrasjonen minner brukeren på å gjøre en endring, dvs å innføre mikro-pauser. Når brukeren senker skuldrene, slapper muskelen av og kan hente seg inne etter statisk eller vedvarende aktivitet. Etter en stund, vil brukeren endre sine vaner og begynner å ta flere mikropauser. Dette vil fjerne årsaken til smertene, og smertene vil bli redusert og til slutt forsvinne. Enheten kan også brukes som et verktøy til tilpasning av arbeidsstilling og å avdekke hvilke aktiviteter i løpet av dagen som forårsaker muskelsmerter. Enheten er for alle med muskel-relaterte nakke og skuldersmerter. Bruk enheten ut av boksen, eller koble den til en smarttelefon for å få mest mulig ut av din EXPAIN Change Neck & Shoulders.

Historien bak

Les mer om utviklingen av våre Change produkter her.

Les rapportene fra pilotstudiene til Expain på kontorarbeidere hos DNB her og på fibromyalgipasienter i Norges Fibromyalgi forbund her.

Expain sine Change-produkter bygger blant annet på følgende forskning:
Statens arbeidsmiljø (STAMI) som har funnet en sammenheng mellom vedvarende muskelaktivitet og muskelsmerter i nakke og skuldre.
En tysk meta-studie om effekten av EMG-biofeedback på fibromyalgipasienter
En studie på effekten av EMG-biofeedback på spenningshodepine/tensjonshodepine

I esken

Tilleggsinformasjon

Vekt0.200 kg
Dimensjoner14 × 9.4 × 15 cm
Produktstørrelse

6,0 x 3,3 x 1,4 cm (lengde x bredde x høyde)

Produktvekt

23 g

Batteritid

ca 25 timer

Ladetid

1 time

Ladekontakt

USB-micro

Trådløs kommunikasjon

Bluetooth Smart

29 omtaler for Muskelsensor

 1. Anskuliini78

  Som testpilot via Smartson: bra idee, fick hjälp av den för ett tag tills den surrade med jämna mellanrum även på bordet.Kunde vara ännu mindre i storlek (men kanske blir för lätt att tappa bort då…). Lossnade lättare under de varma sommardagarna. Smidig förvaringsask. Önskar grundligare skriftliga instruktioner för bruk (laddningstid mm.). Då den vidrerade så kunde slappna av direkt. Men som sagt ibland fick inte den reagera alls eller att den vibrerade nästan hela tiden. Osäker om den håller vad som lovats.

 2. Anskuliini78

  Jag har testat produkten som Smartsons testpilot och är lite tveksam. I början råkade säkert placera den rätt på muskeln, den lossnade inte (fast det var varmt väder) och den surrade ibland och verkligen påminde mig om att slappna av. Men senare upptäckte jag att den surrade med jämna mellanrum även på bordet, då visste jag inte hur man stänger av den. Önskar att den hade lite mindre fysisk format, tydligare instruktioner för andvändnig, laddningstiden, rätt placering mm.) Vore även bra att kunna förvara produkten och laddmingssladd mm.på samma fodral. Men fodral är bra så att man kan snyggt förvara och ta med utan att tappa sensorn.

 3. Jenny A

  Helt okej produkt som med långvarig användning säkert kan bli en bra påminnelse för oss med spända muskler i nacke och axlar. Jag hade nog lite för stora förhoppningar för denna produkt från starten men har inte hunnit med att testa den så mycket än så hittills känns det inte som om den gör så mycket nytta. Laddade ner appen men har inte fått den att fungera. Ska testa vidare för att se om jag blir mer imponerad än vad jag är nu.

 4. Brica

  Jag köpte denna produkt för att försöka få hjälp med att lindra min smärta i nacke och axlar. Blev riktigt besviken på den då den först och främst inte sitter kvar där jag fäst fast den!! Den vibrerar när den känner för det och har inte hjälpt mig ett dugg till att slappna av/tänka om! Snacka om att slösa massor med pengar på ingenting!

 5. matham7

  Jag har fått testa denna via en testpanel och den gör sitt jobb men hade hoppas på mer massagefunktioner.

 6. Marielle

  Jag har testat denna produkt via en testpanel. När jag blev utvald att få testa denna produkt blev jag väldigt glad, äntligen något som kanske skulle få mina spända muskler att slappna av. Jag har inte hunnit använda produkten så många gånger men de gånger jag använt den har jag blivit ledsen över att den inte ger en tillräcklig respons och därav inte blivit mer avslappnad. Jag ska fortsätta använda produkten och hoppas att jag får en bättre upplevelse!

 7. AnnaTherese

  Jag har deltagit i en testpanel och tillsammans med min partner testar denna produkt. Vi är ganska nöjda, den har medvetandegjort oss om muskelvanor och darrar när vi spänner nacken eller axeln för länge. Ibland har den vibrerar även i avslappnat läge men på det hela har den fungerar bra.

 8. Nita03

  Den gör nog sitt jobb… Men svårt ibland att förstå varför den fortfarande vibrerar fast jag rör på mig för att mjuka upp. Är lite känslig på att den sitter rätt på muskeln. Jag har deltagit i en testpanel. Skulle ha varit intressant att få möjligheten att appen ger ifrån sig ljud/vibrationer istället för från sensorn. Det flyt inte alls på att tanka ner och koppla upp appen.

 9. Vertest

  Jag har fått testa denna genom en testpanel.
  Den ska alltså känna av muskelaktivitet och ge biofeedback om jag spänner musklerna.
  Jag som ofta har spända axlar har verkligen sett fram emot att få testa denna och den gör sitt jobb.
  När mina muskler varit konstant spända så talar den om det för mig med två korta vibrationer.
  Med hjälp av den tillhörande appen kan jag se hur det har sett ut under dagen, och kan därmed koppla ev spänning till situationer då den uppstår.

  Den är liten men är dock fortfarande synlig, så var beredd på att du kan få frågor om den.
  Som kvinna kan den vara lite jobbig om man vill fästa den vid bh-bandet exempelvis då den är lite hård och tar plats.

  Jag skulle rekommendera denna till någon som behöver påminnelse i vardagen om att slappna av i axlar/nacke.
  Dock är den lite dyr, så tveksam till om jag hade köpt den till fullpris.

 10. Babs18

  Jag har deltagit i en testpanel. Den är enkel att använda, men gav inte den effekt jag hade väntat mig. Förmodligen för att jag för närvarande inte har så mycket obehag från nacke och skuldror. Kommer att använda den när jag har mer besvär.

 11. SarahO

  Jag har deltagit i en testgrupp och har därför fått prova den här produkten till reducerat pris.

  I have tested this a little while now. Even brand new, I could not get the pads to stick to me. So I used Micropore tape to attach it, which is not so comfortable.
  It was interesting to see when my muscles were tense, especially when I thought I was relaxed. My favourite relaxing hobby of knitting is surprisingly bad for my shoulders. (And cleaning the house is surprisingly good!)

  But at the end of the day, it seems like a bit of a novelty to start with, and more of an irritation later (it vibrated a lot). If it wasn’t for the testpanel, I would not have bothered to buy it. Disappointed.

 12. Therese

  Jag har varit med i en testpanel och fått köpa sensorn till reducerat pris. Den sitter dåligt, ger inte utslag om jag inte provocerar fram ett och jag har fortfarande nack- och axelbesvär.

 13. Erika84

  Jag har varit med i en testpanel och fått köpa till reducerat pris. Jag har provat den både hemma och på jobbet. Nu när det har varit väldigt svettigt och varmt så tycker jag att den snabbt ramlar av. Tycker att den är svår att använda då den vibrerade varje gång jag använde axeln. Laddade ner appen och även den var svår att förstå.

 14. Yvonne Svensson

  Jag har deltagit i testet muskelsensor

 15. Marco

  Jag har deltagit i en testpanel och testat denna produkt, Den har funkat mycket bra dock så har värmen under testveckorna påverkat klistret negativt och har haft svårt att få den att sitta kvar under en arbetsdag.

 16. ICAKarin

  Jag har deltagit i en testgrupp och har därför fått prova den här produkten till reducerat pris.

  Tycker den är svår, jag har inte fått till det med sensorn.
  Jag upplever att den durrar automatiskt och inte när jag spänner muskeln för länge. Durret kommer inom var 10:e sekund oavsett vad jag gör och hur jag rör mig.
  Har tagit ner appen men det enda den visar är hur mycket muskel spänner sig. Mätaren kan vara på 4-6 när jag är avslappnad och ändå durra. När den istället är på 250 durrar den inte alls…
  jag testar vidare och ser om jag får till det bättre men tycker att den inte ger någon speciell effekt, endast ytterligare en pryl till samlingen.

 17. Emma

  Jag har deltagit i en testpanel där jag fått testa denna produkt till ett reducerat pris. Produkten gör det den lovar, det vill säga vibrerar när den upptäcker långvarig aktivitet i muskeln. Det var lite svårt att veta exakt vart sensorn skulle placeras för att hamna på rätt muskel. Sensorn sitter lite löst efter användning en hel arbetsdag men det går att återfå klisterförmågan. Har inte hunnit testa produkten tillräckligt länge för att säga något om det långsiktiga resultatet än.

 18. Toke Jakob Jensen, Ergoterapeut

  Expain Change kan bruges som et supplement i en ergonomisk indsats for at forhindre fysiske gener fra Arbjeds miljø. Det kan dog ikke stå alene, da der er for mange usikkerheder. Hvis en arbejdsplads bruger Expain Change, skal medarbejderne først instrueres om at bruge det.

 19. Toke Jakob Jensen, Ergoterapeut

  Expain Change kan brukes som et supplement i en ergonomisk innsats, for å forhindre fysiske følger av arbeidsmiljøet. Den kan imidlertid ikke stå alene da det er for mange usikkerheter. Skulle en arbeidsplass bruke Expain Change, bør ansatte først instrueres om å bruke den.

 20. Trine Bækkevar Semb “Trines Treningsglede”

  Stressnakkemåleren fungerer som en en liten fugl på skulderen som visker meg vennlig i øret at det er på tide at jeg justerer kroppsholdningen min eller tar en pause. Det gjør det enkelt å hjelpe seg selv med nakke- og skulderplager. Anbefales!

 21. Mona

  Anbefales! Sier i fra når musklene overarbeides og jeg blir mer bevisst på sittestillinger i mitt arbeide på kontoret.

 22. Irene Dybdahl

  Effekten på mine muskelplager var bra, eg er meir bevisst på om eg holder skulderen oppe og i spenning.

 23. Fysioterapeut Ken Chr. Heiden

  Dette er et produkt som endelig er kommet som jeg har ventet lenge på! Den kan måle og dermed gi et objektivt bilde av hvor mye pt spenner, den lærer pt å slappe av, og dermed er med på å bevistgjøre for pt at de spenner ubevist. Den lærer pt å lære sin kropp og dermed forandre sin holdning eller spenthet. Og, det er et redskap for oss fysser, hvor den kan dokumentere eller motsatt, at behandling virker eller ei, da man kan se om spenningsnivået i muskelaturen blir mindre. Et redskap som ikke bare fungerer godt, men som er lett å bruke og for kun positive tilbakemeldinger på produktet!

 24. Jan Erik, Coach

  Jeg jobbet 200% i store deler av 2016 og etter hvert kom selvfølgelig smertene i nakken og skuldrene, slik som mange andre får når man overdriver noe. I et møte med UNIKIA ble jeg introdusert for Expain Change produktene, og jeg ble nysgjerrig. Jeg kjøpte en Expain Change Neck & Shoulders, og etter en dag, hvor den vibrerte mindre og mindre, merket jeg forskjellen i skuldersmertene. Nå er smertene borte og jeg kan fortsatt jobbe mye 🙂

 25. Unni Høiby, Sr. Rådgiver HR, DNB

  Vi så veldig interessante resultater hos deltakere. Jeg tror at så lenge spenningsnivået forblir lavere over tid, vil sannsynligvis smertenivået falle ytterligere. Utlån av dette til ansatte vil kunne være et viktig tiltak for å forebygge alvorlige belastningsplager

 26. Anne Aschehoug Loftu, Bedriftsfysioterapeut, Oslo Universitetssykehus

  Kjempe fin forbedring med 30 sekunders varsel i stedet for 2 minutter, nå fungerer EXPAIN Change Neck & Shoulders kjempebra!

 27. Anker Stubberud, biofeedbackekspert

  Expain Change Neck & Shoulders bevisstgjør brukeren på sin egen ubevisste muskelaktivitet i skuldrene med biofeedback.

 28. Ane, fysioterapeut

  Expain Change er to revolusjonerende opplysnings produkter for å forebygge nakke-, skulder- og albueplager i både stillesittende og statisk belastende arbeidsstillinger. Ved tilbakemelding av musklenes arbeid, er dette et opplagt produkt for mine pasienter for å redusere overbelastning og videre smerter.

 29. Lise (31)

  Dette produktet hjalp meg fjerne smertene ved at det viste meg at det ikke var jobbingen, men strikking på kveldstid som var belastende på mine muskler.

Show only reviews in Norsk bokmål (11)

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *