Change Neck & Shoulders
expain-change-neck-shoulders-3Plasseringtrapezius muscleexpain-change-neck-packagingChange i etuiKabel i etui bunnEtuiExpain Change PCB

Change Neck & Shoulders

kr 1.499,00

Finn årsaken til nakkesmertene dine! Change Neck & Shoulders måler muskelsanspentheten gjennom dagen og gir beskjed hvis den blir for stor, f.eks. av dårlig ergonomi eller stress. Over tid lærer enheten deg å forandre arbeidsforholdene dine.

På lager

Produktbeskrivelse

 • Sensor som oppdager langvarig overbelastning av skuldermusklene
 • Vibrerer når kroppen har behov for en mikropause og du må forbedre arbeidsstillingen
 • Kan kobles til Expain-appen for live visning av egen muskelaktivitet samt logging av utviklingen
 • Oppladbar med USB

Change Neck & Shoulders er biosensoren som lar deg finne ut om det er høye skuldre, stress eller feil arbeidsstilling som er årsaken til dine nakke/skuldersmerter. Dette gjør den ved at den måler og analyserer din muskelaktivitet. Den gjenkjenner når du anspenner musklene – noe som ofte skjer uten at man kjenner eller tenker over det. Hvis det viser seg at du har vedvarende muskelaktivitet er dette en sannsynlig årsak til smertene. Forskning fra STAMI viser at vedvarende muskelaktivitet henger sammen med smerte. Hvis man derfor kan kutte ned på eller fjerne den vedvarende muskelaktiviteten vil dette også fjerne årsaken til smertene.

Vibrasjonsvarslingene minner deg på å senke skulderene og gjøre en endring! Når EXPAIN Change enheten kobles til en smarttelefon med Expain Appen overføres data og man får sett når på dagen man har mest vibrasjonsvarslinger og dermed også når man må være ekstra påpasselig med tanke på høye skuldre og anspente muskler. Se hvor enkelt det er å komme igang i videoen lenger ned på denne siden.

Les mer om hvordan Change Neck & Shoulders fungerer.

Start å bruke Change Neck & Shoulders nå og ta det første steget mot ett nytt og smertefritt liv!

Eksperter

“Muskelen som hever skuldrene (øvre trapeziusmuskel) er en muskel som kontrolleres både bevisst og ubevisst av hjernen. Den ubevisste muskelaktiviteten oppstår gjerne ved høyt stressnivå eller ved konsentrasjonsarbeid.”

“Expain Change Neck & Shoulders gjør brukeren bevisst på ubevisst muskelaktivitet i skuldrene ved hjelp av Biofeedback.”

“Expain Change produktene er to revolusjonerende opplæringsprodukter som forebygger nakke/skuldersmerter hos både stillesittende og statisk arbeidende. Ved tilbakemelding på muskelaktivitet er dette en opplagt måte å redusere overbelastning og smerte.”

Bruk

EXPAIN Change Neck & Shoulders passer for personer med smerter og anspente muskler i nakke/skulderregionen. Mange behandlingsformer er ikke effektive siden de ikke fjerner årsaken til smertene. Med denne biosensoren kan man både identifisere og fjerne årsaken til smertene.

Fest den til huden over muskelen mellom nakken og skulderen, som på bildene over. Den måler og analyserer muskelaktivitet og vibrerer når den oppdager muskelaktivitet som kan føre til smerter. Vibrasjonen minner brukeren på å gjøre en endring, dvs å innføre mikro-pauser. Når brukeren senker skuldrene, slapper muskelen av og kan hente seg inne etter statisk eller vedvarende aktivitet. Etter en stund, vil brukeren endre sine vaner og begynner å ta flere mikropauser. Dette vil fjerne årsaken til smertene, og smertene vil bli redusert og til slutt forsvinne. Enheten kan også brukes som et verktøy til tilpasning av arbeidsstilling og å avdekke hvilke aktiviteter i løpet av dagen som forårsaker muskelsmerter. Enheten er for alle med muskel-relaterte nakke og skuldersmerter. Bruk enheten ut av boksen, eller koble den til en smarttelefon for å få mest mulig ut av din EXPAIN Change Neck & Shoulders.

Historien bak

Les mer om utviklingen av våre Change produkter her.

I esken

Tilleggsinformasjon

Vekt0.200 kg
Dimensjoner14 x 9.4 x 15 cm
Produktstørrelse

6,0 x 3,3 x 1,4 cm (lengde x bredde x høyde)

Produktvekt

23 g

Batteritid

ca 25 timer

Ladetid

1 time

Ladekontakt

USB-micro

Trådløs kommunikasjon

Bluetooth Smart

Omtaler

 1. :

  Dette produktet hjalp meg fjerne smertene ved at det viste meg at det ikke var jobbingen, men strikking på kveldstid som var belastende på mine muskler.

 2. :

  Expain Change er to revolusjonerende opplysnings produkter for å forebygge nakke-, skulder- og albueplager i både stillesittende og statisk belastende arbeidsstillinger. Ved tilbakemelding av musklenes arbeid, er dette et opplagt produkt for mine pasienter for å redusere overbelastning og videre smerter.

 3. :

  Expain Change Neck & Shoulders bevisstgjør brukeren på sin egen ubevisste muskelaktivitet i skuldrene med biofeedback.

 4. :

  Kjempe fin forbedring med 30 sekunders varsel i stedet for 2 minutter, nå fungerer EXPAIN Change Neck & Shoulders kjempebra!

 5. :

  Vi så veldig interessante resultater hos deltakere. Jeg tror at så lenge spenningsnivået forblir lavere over tid, vil sannsynligvis smertenivået falle ytterligere. Utlån av dette til ansatte vil kunne være et viktig tiltak for å forebygge alvorlige belastningsplager

 6. :

  Jeg jobbet 200% i store deler av 2016 og etter hvert kom selvfølgelig smertene i nakken og skuldrene, slik som mange andre får når man overdriver noe. I et møte med UNIKIA ble jeg introdusert for Expain Change produktene, og jeg ble nysgjerrig. Jeg kjøpte en Expain Change Neck & Shoulders, og etter en dag, hvor den vibrerte mindre og mindre, merket jeg forskjellen i skuldersmertene. Nå er smertene borte og jeg kan fortsatt jobbe mye 🙂

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du liker kanskje også…