Knestøtte med elektrisk stimulering

(21 omtaler)

kr 1.499,00

 • Elektrisk stimulering (TENS)
 • Oppladbar støtte til vonde knær
 • 3 varmenivåer

På lager

Beskrivelse

For deg med vonde knær

Dersom du har kneartrose, gikt, trøbbel med menisken eller slitasjeskader i kneet anbefaler leger og fysioterapeuter at du skal holde deg i aktivitet. Aktivitet øker blodgjennomstrømmingen og smører brusk og ledd. Men bevegelse skaper ofte smerter slik at det føles best å sitte stille. Nå har Expain, i samarbeid med fysioterapeuter og forskere, utviklet en knestøtte med innebygget varme og elektrisk stimulering (TENS). Fysioterapeuter har brukt TENS i sin behandling av knesmerter i over 40 år, men nå kan du behandle deg selv når smertene oppstår. Expain Activate Knee kan brukes hjemme eller på gåturer, forebyggende eller når smertene kommer eller mot smerte etter aktivitet.

Kontroller varmeintensitet, TENS-program og -intensitet med knappene eller via din smarttelefon i EXPAIN App. Appen gir maksimal kontroll og lagring av brukshistorikk for sammenlikning med smerteloggen.

Batteripakken med kontrollknappene er festet med magnetkontakter og kan enkelt tas av og da fungerer knestøtten som en hvilket som helst annen knestøtte.

Bruk

Knesmerter har mange årsaker, fra overbelastning til sports-skader. Expain Activate Knee tilbyr støtte, passiv og aktiv varme og TENS for å aktivere dårlige kneledd, uansett årsak. Stoffet i knestøtten er elastisk og kommer i en størrelse, medium, som betyr at den passer de fleste knær, men ikke til XXL. Anbefales for personer med kneartrose (gikt) eller andre knesmerter som hemmer bevegelse.

Expain Activate Knee er en støttende og ergonomisk utformet knestrømpe med intuitiv glidelås for montering og stramming med elastiske bånd for best mulig støtte og komfort. Knestøtten kan brukes hele dagen for støtte og passiv oppvarming. For mer smertedemping med TENS og varme festes batteripakken på med magneter. Kontroller varmen og TENS-intensitet med knappene på enheten eller via smarttelefon for å få mest mulig ut av din Expain Activate Knee. Expain-app’en er tilgjengelig på Google Play og App Store. Lyset på standby-knappen indikerer lading, Bluetooth og batteristatus. Lyset på varme symbolet indikerer varmenivå, TENS intensitet og TENS program. Plasser TENS gel pads på de sorte elektroder for en mer komfortabel TENS behandling.

For best effekt og komfort ved bruk av TENS anbefaler vi å bruke medfølgende gel-pads. Fest en gel-pad over hvert elektrodeområde på innsiden av knestøtten før støtten festes til kneet. Ikke bruk gel-pads hvis du ikke planlegger å bruke TENS, da dette vil medføre unødvendig slitasje på gel-pads. Gel-padsene er lik de som brukes i EXPAIN Back Up og for å kjøpe flere, trykk her.

Knestøtten passer omkretser på låret over kneet mellom 37 og 49 cm og omkrets på leggen rett under kneet mellom 32 og 45 cm. Knestøtten er elastisk og tilpasser seg dermed størrelser mellom dette. For knær større enn dette kan knestøtten festes med de elastiske reimene.

Innovative løsninger

Stoffet er elastisk slik at det passer til de fleste knær, og kan strammes ytterligere med de brede elastiske båndene. Glidelåsen gjør det mulig å montere knestøtten uten å ta av skoene, og glidelåsen er valgt i stedet for borrelås for å unngå å skade klær. De 4 magnetknapper som fester batteripakken til knestøtten forbinder også de elektriske signaler fra TENS og varmeområdene. Batteripakken med Bluetooth gjør at du kan se hvilke innstillinger du har, i samme grensesnitt som du kan se hvor mye du har brukt Expain Activate Knee. Loggen over bruk er nyttig når den blir korrelert med smertedagboken i Expain app’en, slik at du kan se den faktiske effekten av Expain Activate Knee.

Eksperter

Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) er den anbefalte behandlingen av muskelsmerter i fysioterapeutenes håndbok. TENS både øker produksjonen av endorfiner og hemmer smertesignaler ved å gi større stimuli til nervene.

”Varme er en skånsom og trygg måte for å lindre muskelsmerter. De fleste opplever det som behagelig og avslappende. Det er rimelig og har få bivirkninger. Hvis du ikke har prøvd det før, så anbefaler jeg deg å gjøre det!” Fysioterapeut, Anders Berget Aasen.

“TENS er elektrisk stimulering av muskler og nerver som aktiverer musklene, øker blodgjennomstrømmen, øker produksjonen av endorfiner og overvelder nervesignaler som rapporterer av smerte til hjernen. TENS hemmer dermed smerte.”

Kundeomtale

“Jeg har nettopp kjøpt EXPAIN Activate Knee, og kan anbefale dette produktet til alle som har vondt i ett eller begge knærne. Etter langturer i Marka har jeg alltid fått vondt i kneet etterpå. Jeg hadde produktet på i 2 x 20 min., med varmeelementet på. Dagen etter var smertene helt borte! Supert.” Hanne Fredriksen

I esken

 • Knestøtte
 • Batteripakke med kontrollknapper og Bluetooth Smart
 • USB-lader
 • Brukermanual
 • Tre sett gel-pads for bedre TENS

 

Tilleggsinformasjon

Vekt0.8 kg
Dimensjoner18.5 × 5 × 31 cm
Lading

USB-kabel

Oppladbart batteri

ja

Trådløs tilkobling

Bluetooth Smart

21 omtaler for Knestøtte med elektrisk stimulering

 1. Gitte

  Jag har deltagit i en testpanel via Smartson och provat en TENS-stimulering för knän. Den ger elektriska impulser i knät, och man kan öka eller sänka intensiteten själv. Tyvärr har min prövotid varit på min semester och jag har inte då suttit statiskt i samma läge som jag gör när jag jobbar. Men den har gett effekt, absolut, det känner jag i nuläget men jag ser fram emot att använda den efter en veckas arbete vid mitt skrivbord.
  Man kan använda knästödet för att värma upp inför aktivitet och lindra smärta efter aktivitet. Man kan även använda stödet under aktivitet men jag tycker att det är lite otympligt, så jag har använt det i sommar som lindring vid smärta. Expain kan även användas via en app, vilket jag inte har testat än. Kontrollenheten är avtagbar och kan lätt tas av och på via magnetkontakterna.
  Jag tycker att det varit krångligt att använda dragkedjan, men jag har kunnat dra upp knästödet ändå till knät och sedan spänt resårbanden.
  Är än så länge nöjd med resultatet och ser fram emot att få testa knästödet i arbetslivet sen. #smartson #expaincom #knästimulering #tens #smartsontestpilot #nöjdmedresultatet

 2. Pernilla

  Jag har deltagit i testpanel och testat knästödet. Det har hjälp mig enormt mycket och mitt knä som ofta blir svullet mår väldigt bra efter 15 minuters behandling. Jag använder det både innan och efter golfrundan – och kan nu spela med mindre smärta.

 3. Xllite

  Fungerar bra!Jag har deltagit i en testpanel, Expain knästöd var till en början svår att stänga med dragkedjan. Väl på ger den ett mycket behagligt stöd vid aktivitet och efter. Använder värme för att lindra smärta. Rekommenderar verkligen andra med smärta i knän att använda Expain knästöd. #smartson #expaincom

 4. Petronella Lindh

  Jag har deltagit i en testpanel.
  En skön avkoppling, upplever den mest effektiv när jag använder den när jag vilar och efter träning. Jag använder den ungefär varannan dag och helst efter träning.
  Dragkedjan är för svag och tyget borde vara mer töjbart.

 5. Kim

  Jag har deltagit i en testpanel för EXPAIN Activate Knee! En god idé med tens och värme men den behöver förbättras. Dragkedjan är för dålig och gick sönder direkt. Alldeles för trång, borde finnas i större storlek. Där borde vara större spridning på tensfunktionen så att man kan aktivera mer än bara över och under knä. Batteritiden borde kunna förbättras. Magneterna är för svaga så att man tappar enheten när man rör sig. Jag tycker att priset är för högt satt med tanke på vilka brister den har. Jag kan tyvärr inte rekommendera denna produkt.

 6. Hans

  Jag har deltagit i en testpanel och fått testa Expain Activate knee. Produkten saknade en tydlig och lättförstådd användarmanual. Den var därför svår att använda, vad gäller inställning av styrka på tens och värme. Den höll inte strömmen tillräckligt länge. Efter användning kändes knät bedövat under en tid, men smärtan återkom tämligen snart. Jag skulle inte köpa den för ordinarie pris och inte heller rekommendera den.

 7. FannyC

  Jag har deltagit i en testpanel och fick köpa denna för halva priset, men inte ens det var värt det. Efter någon minuts användning av tensen så får man hemska stötar i hela benet som känns som knivhugg. Dessutom var den svår att få på, då jag är rätt kraftig om mina knä.

 8. Conny

  Jag har deltagit i en testpanel och fått testa EXPAIN Activate Knee!
  Har provat ett flertal noname universalstöd tidigare och jämfört ned dessa så tycker jag att produkten är bra. En god idé med tens och värme men den behöver förbättras på vissa punkter!
  * Dragkedjan är för dålig och gick sönder efter ca 7 dagars mindre användning.
  ( Kan ha varit ett måndagsex)
  * Batteritiden borde gå att förbättra.
  * Magneterna till enheten är för svaga och sitter dåligt om man rör sig.
  Men under tiden jag lyckats använda den så har den dämpat min värk bättre än andra stöd jag provat tidigare.
  Tycker att priset är för högt med tanke på bristerna.

 9. Somralena

  Jag har deltagit i en testpanel och fått testa EXPAIN Activate Knee.

  Jag har använt EXPAIN Activate Knee några gånger och det är skönt att knät hålls varmt (trots värmen i sommar) – utan att trycka hårt som vissa andra knäskydd gör.

  TENS-funktionen är lite svår att ställa in på bästa sätt och ibland känns det nästan ingenting och ibland blir det bara stark stickande smärta på ett ställe. Bättre instruktion om inställningar och vilket program man ska använda vore bra!

  Det var krångligt att få på knäskyddet om man gör som instruktionen visar att stänga dragkedjan när man har skyddet runt knäet. Dragkedjan gick sönder efter två-tre gånger. Företaget var dock mycket tillmötesgående och bytte ut knäskyddet mot ett nytt. Nu ska jag fortsätta använda det så att min meniskskada förhoppningsvis blir bättre.

 10. Anna-Karin

  Jag har deltagit i testpanelen. Knäskyddet är svårt att sätta på och är trångt och obekvämt. Det ger inget extra stöd. Borde komma i flera storlekar. TENS plattorna är endast ovanför och under knät. Det är på utsidan av knät jag behöver. Jag är tyvärr inte nöjd med produkten och kan inte rekommendera den till andra.

 11. Birgit Sjödin

  Jag har deltagit i en testpanel och fått prova knästödet. Känns mycket bra att använda. Smidigt och enkelt. Rekommenderas!!!

 12. Xllite

  Jag har deltagit i en testpanel, Expain knästöd var till en början svår att stänga med dragkedjan. Väl på ger den ett mycket behagligt stöd vid aktivitet och efter. Använder värme för att lindra smärta. Rekommenderar verkligen andra med smärta i knän att använda Expain knästöd. #smartson #expaincom

 13. Eva-Lisa Jonsson

  Jag har deltagit i en testpanel
  Den motsvarade mina förväntningar jag har inte lika ont i mina knän nu. Jag behöver inte äta smärtstillande nu. Jag är mer aktiv nu när jag inte får ont i mina knän. Jag kan rekommendera knäskydd och det varmaste

 14. Manne

  Det bästa med EXPAIN Activate Knee är att det hjälper till att hålla knät varmt – utan att trycka hårt som vissa andra knäskydd gör. Ännu varmare blir det när man använder dess aktiva värme! Har hjälpt mig öka cirkulation och minska svullnad i knäet. Rekommenderas!

 15. Gabriel

  Kluven
  Jag testade Expain knästödet och jag finner det inte tillräckligt med stöd om man inte kan stänga dragkedjan vilket var precis på mig.
  Saknar bruksanvisning på hur programmen fungerar. Har inte heller lyckats känna någon värme. Dyr produkt på fullpris.
  Stänger av sig efter ca 30 sek?
  Jag tycker att det kommer att bli en bra produkt i en framtida uppgraderad version men just nu kommer den nog bara att hamna i en låda och glömmas bort

 16. Ulrika

  Jag har deltagit i en testpanel av Expain knästöd som verkligen har hjälp mig att komma fortsätta vara aktiv och stödja vid rörelse och värma vid vila har varit toppen då jag sluppit tagit smärtlindrande medikament . Jag rekommenderar verkligen detta knästöd till andra med smärta och ömhet i sina knän.
  #smartson#expaincom

 17. Kent Lindström

  Mycket bra mot mitt onda knä, som jag haft problem med i många många år. Lindrar smärta och gör att jag kan fortsätta hålla mig aktiv! Rekommenderar starkt!

 18. Liesus

  Enkel att använda men lite men lite krånglig att ta på.

 19. Sandra

  Knäskyddet har hjälpt mig att vara aktiv! Efter två knäoperationer som inte gett önskat resultat så har fysisk aktivitet varit förenat med smärta – men inte längre! Med Expain Knäskydd är jag inte längre hämmad. Rekommenderar verkligen knäskyddet!

 20. Mathias Oppegaard

  Denne knestøtten er veldig god å ha på, og EMS signalene den sender kan dempe eller fjerne smerter i kneet og gjøre at man kan trene smertefritt noe som er utrolig viktig i en rehabiliteringsprosess. Flere av mine pasienter har trent med denne, og jeg har fått positive tilbakemeldinger. Utendørsaktivitet i kaldt vær kan være noe utfordrende da bateriet er noe stort som gjør at det tar mye plass under klær.

 21. Hanne Fredriksen

  Hei,
  Jeg har nettopp kjøpt EXPAIN Activate Knee, og kan anbefale dette produktet til alle som har vondt i ett eller begge knærne. Etter langturer i Marka har jeg alltid fått vondt i kneet etterpå. Jeg hadde produktet på i 2 x 20 min., med varmeelementet på. Dagen etter var smertene helt borte! Supert.

Show only reviews in Norsk bokmål (3)

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du liker kanskje også…