Hjem

EXPAIN – vi tar smärtor på allvar!

Om EXPAIN

Smärta är något de flesta av oss upplever - somliga mer än andra. Expain önskar att använda teknik mot smärtor. För vissa är regelbunden massage nog för att ta udden av smärtan. Andra jobbar med att hålla aktiviteten när smärtan sätter begränsningar För vissa, att regelbunden massage nog ta udden av smärtan. Andra jobbar med att hålla aktiviteten när smärtan sätter begränsningar. Några människor har ont varje dag. Trots behandling och hjälpmedel försvinner inte smärtan helt. Många människor har lärt sig att leva med smärtor. Vi i Expain önskar att hjälpa alla de som har ont! EXPAIN är ett norskt företag som jobbar hårdt för att skapa de bästa produkter mot smärtor och obehag. Våra produkter är utvecklade tillsammans med ledande industridesigner, terapeuter och forskare. Våra Change-produkter produseras i Norge. Norsk design, utveckling och produktion har satt en ny standard för kvalitet och funktion.

Se alla EXPAIN-produkter


EXPAIN Change

Expain Change är serien av förebyggande vaneändringprodukter avsedda att ge permanenta ändringar hos användaren. I praktiken innebär detta att du lär dig att ändra beteenden som har en negativ inverkan på musklerna, oftast inom några veckor.

Expain Change vibrerar lätt för att varna dig när musklerna är spända så den påminner dig om att du måste ändra läge och sänka axlarna, eller göra några korta övningar. Detta får musklerna att slappna av samtidigt som det ger bättre blodflöde. Forskning som har gjorts hos Statens Arbeidsmiljöinstitutt (STAMI) visar samband mellan längre ihållande muskelaktivitet och smärta. Expain Change ger dig besked när den ihållande muskelaktiviteten blir för lång. Genom att använda Expain appen på en smartphone, vil du kunna se den ihållande muskelaktivitet över tid, vilket låter dig jämföra utvecklingen mot ett bättre beteende.

Läs om utvecklingen av Change-produkterna


Ekspertpanel

Sedan vi startade Expain har vi samarbetat med experter inom smärtforskning och teknik. Bidrag från expertpanelen har haft en stor inverkan på produkterna. Experterna har också bidragit till att höja kvaliteten, upplevelsen av produkter, och insikt hos oss i Expain. Bland medlemmarna, hittar vi Professor II i innovation, sjukgymnaster, smärtforskare vid Sunnaas, och manuellterapeut. Elektroniken i Change-produkterna är utvecklade i samarbete med SINTEF. Change-produkterna har testats hos bland annat Sunnaas.

Läs om ekspertpanelet

EXPAIN Relax

Expain Relax är en serie av nyutvecklade och innovativa massageprodukter för maximal avkoppling och komfort för ömma och trötta muskler. Alla produkter i Expain Relax-serien är utformade med användaren i fokus för den bästa upplevelsen hos denne. Med patenterade massagehuvuden, värme, vibrationer och TENS teknologi har vi skapat produkter som lämpar sig för de flesta.

Köp Relax-produkter

EXPAIN Activate

Expain Activate är våra produkter med stöd, värme och TENS funktion. Teknologin som används i Expain Activate rekommenderas som en behandlingsform i handboken för sjukgymnaster (TODO: referanse). Expain Back Up är ett ryggbälte som motverkar och lindrar smärtor i nedre del av ryggen. Expain Activate Knee är för dig med ömma knän. Använd den för att värma upp före, stödja under, eller lindra efter aktivitet. Knästödet har innbyggd värme och elektrisk stimulering och kan användas på både högre och vänster knä. Kontrollera den med knapparna eller med din smartphone. Expain-appen ger dig maximal kontroll över Activate Knee och sparar ditt användande så du kan jämföra utvecklingen över tid.

Köp Activate-produkter