Leie muskelsensor

kr 99,00

  • Pris pr mnd
  • Måler og varsler overbelastning
  • Finner årsaken til nakkesmerter
  • Lærer deg god ergonomi

På lager

Beskrivelse

  • Sensor som oppdager langvarig overbelastning av skuldermusklene
  • Vibrerer når kroppen har behov for en mikropause og du må forbedre arbeidsstillingen
  • Kan kobles til Expain-appen for live visning av egen muskelaktivitet samt logging av utviklingen
  • Oppladbar med USB

Change Neck & Shoulders er biosensoren som lar deg finne ut om det er høye skuldre, stress eller feil arbeidsstilling som er årsaken til dine nakke/skuldersmerter. Dette gjør den ved at den måler og analyserer din muskelaktivitet. Den gjenkjenner når du anspenner musklene – noe som ofte skjer uten at man kjenner eller tenker over det. Hvis det viser seg at du har vedvarende muskelaktivitet er dette en sannsynlig årsak til smertene. Forskning fra STAMI viser at vedvarende muskelaktivitet henger sammen med smerte. Hvis man derfor kan kutte ned på eller fjerne den vedvarende muskelaktiviteten vil dette også fjerne årsaken til smertene.

Vibrasjonsvarslingene minner deg på å senke skulderene og gjøre en endring! Når EXPAIN Change enheten kobles til en smarttelefon med Expain Appen overføres data og man får sett når på dagen man har mest vibrasjonsvarslinger og dermed også når man må være ekstra påpasselig med tanke på høye skuldre og anspente muskler. Se hvor enkelt det er å komme igang i videoen lenger ned på denne siden.

Les mer om hvordan Change Neck & Shoulders fungerer.

Start å bruke Change Neck & Shoulders nå og ta det første steget mot ett nytt og smertefritt liv!

Eksperter

“Muskelen som hever skuldrene (øvre trapeziusmuskel) er en muskel som kontrolleres både bevisst og ubevisst av hjernen. Den ubevisste muskelaktiviteten oppstår gjerne ved høyt stressnivå eller ved konsentrasjonsarbeid.”

“Expain Change Neck & Shoulders gjør brukeren bevisst på ubevisst muskelaktivitet i skuldrene ved hjelp av Biofeedback.”

“Expain Change produktene er to revolusjonerende opplæringsprodukter som forebygger nakke/skuldersmerter hos både stillesittende og statisk arbeidende. Ved tilbakemelding på muskelaktivitet er dette en opplagt måte å redusere overbelastning og smerte.”

Bruk

EXPAIN Change Neck & Shoulders passer for personer med smerter og anspente muskler i nakke/skulderregionen. Mange behandlingsformer er ikke effektive siden de ikke fjerner årsaken til smertene. Med denne biosensoren kan man både identifisere og fjerne årsaken til smertene.

Fest den til huden over muskelen mellom nakken og skulderen, som på bildene over. Den måler og analyserer muskelaktivitet og vibrerer når den oppdager muskelaktivitet som kan føre til smerter, som er vedvarende muskelaktivitet over 30 sekunder. Vibrasjonen minner brukeren på å gjøre en endring, dvs å innføre mikro-pauser. Når brukeren senker skuldrene, slapper muskelen av og kan hente seg inne etter statisk eller vedvarende aktivitet. Etter en stund, vil brukeren endre sine vaner og begynner å ta flere mikropauser. Dette vil fjerne årsaken til smertene, og smertene vil bli redusert og til slutt forsvinne. Enheten kan også brukes som et verktøy til tilpasning av arbeidsstilling og å avdekke hvilke aktiviteter i løpet av dagen som forårsaker muskelsmerter. Enheten er for alle med muskel-relaterte nakke og skuldersmerter. Bruk enheten ut av boksen, eller koble den til en smarttelefon for å få mest mulig ut av din EXPAIN Change Neck & Shoulders.

Historien bak

Les mer om utviklingen av våre Change produkter her.

Les rapportene fra pilotstudiene til Expain på kontorarbeidere hos DNB her og på fibromyalgipasienter i Norges Fibromyalgi forbund her.

Expain sine Change-produkter bygger blant annet på følgende forskning:
Statens arbeidsmiljø (STAMI) som har funnet en sammenheng mellom vedvarende muskelaktivitet og muskelsmerter i nakke og skuldre.
En tysk meta-studie om effekten av EMG-biofeedback på fibromyalgipasienter
En studie på effekten av EMG-biofeedback på spenningshodepine/tensjonshodepine

I esken

Tilleggsinformasjon

Vekt0.200 kg
Dimensjoner14 × 9.4 × 15 cm
Produktstørrelse

6,0 x 3,3 x 1,4 cm (lengde x bredde x høyde)

Produktvekt

23 g

Batteritid

ca 25 timer

Ladetid

1 time

Ladekontakt

USB-micro

Trådløs kommunikasjon

Bluetooth Smart

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Leie muskelsensor”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *